URUNK MEGSZÜLETÉSÉNEK HÍRÜLADÁSA – GYÜMÖLCSOLTÓ BOLDOGASSZONY – MÁRCIUS 25.

Március 25. Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepe. Ezen a napon foganta a Szűzanya Jézust, majd kilenc hónapon át hordozta és karácsonykor megszülte. Ezen a napon kezdjük el a Lelki adoptálás ígéretét és imáját, amely kilenc hónapon át tart. Ebben minden nap imádkozunk … Bővebben

dsc0017-1-954x1024

Március 25. Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepe. Ezen a napon foganta a Szűzanya Jézust, majd kilenc hónapon át hordozta és karácsonykor megszülte. Ezen a napon kezdjük el a Lelki adoptálás ígéretét és imáját, amely kilenc hónapon át tart. Ebben minden nap imádkozunk egy megfogant magzatért, akinek nevét egyedül Isten ismeri és akit az abortusz veszélye fenyeget. A Lelki adoptálás a Szűzanya Fatimában kért kérésére válasz, amelyben azt kérte: Engeszteljetek.

Imáik e szándékra a következők lesznek:

Egy tized rózsafüzér naponta,

Napi ima: Uram Jézus! Édesanyád, Mária közbenjárására, aki szeretettel szült világra Téged, valamint Szent Józsefnek, a bizalom emberének közbenjárására, aki születésed után gondoskodott Rólad – kérlek Téged annak a meg nem született gyermeknek érdekében, akit lélekben adoptáltam, és akit a halál veszélye fenyeget. Kérlek, adj szüleinek szeretetet és bátorságot, hogy meghagyják gyermekük életét, melyet Te magad rendeltél számára. Ámen.

Valamilyen önkéntes vállalás, amely tetszés szerint lehet – pl. hetente egy nap böjt, Szentírásolvasás, önmegtagadás, karitatív cselekedet, egy szentáldozás felajánlása, Szentségimádás stb.

Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén a szentmisét – benne a Lelki adoptálást – március 25-én a Bonum TV 8,30-kor, a fecebook.com/lelkiadoptalas pedig este 18 órakor élőben közvetíti.

Az fogadalom és a mindennapi ima innen letölthető.