Faustinum engesztelő imacsoport

Vilnius - Az Isteni Irgalmasság kegyképe

Vilnius – Az Isteni Irgalmasság kegyképe

Faustinum engesztelő imacsoport

koordinátor: Dr. Gombocz Károly

Engesztelő imacsoportunkat Fausztina nővér szentté avatásának évében 2000-ben alapítottuk. Kezdetben első pénteken a szentmise után a templomban imádkoztuk közösen az Isteni Irgalmasság Rózsafüzérét, majd minden pénteken engesztelő imádságot mondunk.

Imacsoportunk nyitott közösség, bárki bekapcsolódhat. Első pénteken Szent Fausztina nővér Naplójából olvasunk fel egy részletet, és minden hónapban közös imaszándékokra imádkozunk, köztük mindenkinek egyéni szándékára is közösen.

Ha lehetséges, az irgalmasság órájában délután három órakor naponta imádkozzuk az irgalmasság rózsafüzérét. Az Úr Jézus Fausztina nővértől minden körülmények között az irgalmasság gyakorlását kérte másokkal szemben, aminek három formáját mondta, az ima, a szó és a cselekedet.

Az Irgalmasság Ünnepére az Irgalmasság kilencedével készülünk, és Irgalmasság Vasárnapján délután három órakor templomunkban imaórát tartunk.

Fausztina nővér egy új rend megalapítására kapott megbízást az Úr Jézustól. Az Irgalmasság Anyja Nővéreinek Kongregációja 1996-ban megalapította Az Isteni Irgalmasság Apostolainak Társulatát amelybe világiak is bekapcsolódhatnak, mint önkéntesek vagy tagok. Imacsoportunkból a Társulathoz többen csatlakoztak.