A hónap olvasmánya Szent Fausztina Naplójából

2020.március

872   1.7. A szent óra alatt Jézus megengedte, hogy megízleljem szenvedését. Részem volt a szenvedés keserűségében, amely lelkét elárasztotta. Megértette velem, hogy a kínok, a szárazság, a kísértések ellenére a léleknek hűen kell imádkoznia, mert sokszor éppen az ilyen imától függ Isten nagy terveinek megvalósítása. Ha azonban nem tartunk ki az ilyen imában, keresztezhetjük mindazt, amit Isten általunk vagy bennünk akart véghezvinni. Minden lélek jegyezze meg a következő szavakat: ,,Nehéz helyzetben tovább imádkozott.” Az ilyen imát annyira meghosszabbítom, amennyire módomban áll, s amennyire összhangban áll kötelességeimmel.

2020. január

1312 + Ma Jézus egy szegény fiatalember alakjában jött a portára. Lesoványodott, fiatal férfi képében, rongyos
ruhában, mezítláb, hajadonfôtt, agyonfagyva, mert hideg és nedves volt az idô. Valami meleg ételt kért. Bementem a konyhába, de nem volt ott semmi a szegények részére. Keresgélés közben találtam egy kis levest. Megmelegítettem, tördeltem bele egy kis kenyeret, s így adtam a szegény fiúnak, aki megette. Abban a pillanatban, amikor elvettem tôle az edényt, tudomásomra hozta, hogy Ô az ég és föld Ura. Ahogy megláttam, ki Ô, eltûnt a szemem elôl. Midôn visszatértem cellámba, elgondolkodtam a történteken. Ekkor meghallottam lelkemben: ,,Leányom, meghallottam a szegények áldásait, akik a portáról eljövet áldanak engem. Az engedelmesség keretein belüli irgalmad megtetszett nekem, azért elhagytam trónomat, hogy megízleljem irgalmad gyümölcsét.”
1313 Ó, Jézusom, már értem, s világos elôttem, hogy mi történt nem sokkal ezelôtt. Éreztem is, hogy különös az a szegény, aki ilyen szerénységet tanúsít. Ettôl kezdve még nagyobb szeretet gyúlt a szívemben a szegények és a szûkölködôk iránt. Úgy örülök, hogy elöljáróim épp ezzel a munkakörrel bíztak meg. Tudom, hogy az irgalom sokoldalú. Mindig, mindenhol, minden idôben lehet jót tenni. A bensôséges istenszeretet állandóan megláttatja a szükséget, és tettel, szóval, imával siet segíteni. Szavaidat, Uram, most értettem (56) meg, melyeket korábban mondtál nekem.

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>