Ünnep a ferences családban – 800 évvel ezelőtt találkozott Szent Ferenc és az egyiptomi szultán

A ferences rendtartomány 2019-ben jubileumi évet ül abból az alkalomból, hogy Szent Ferenc 800 évvel ezelőtt találkozott al-Kámil  egyiptomi szultánnal. Az eseményről az alábbi linkre kattintva a Magyar Kurír oldalon olvasható összefoglaló. Az esemény történelmi jelentőségéről Bagyinszki Ágoston OFM teológiai … Bővebben

Szent Ferenc és a szultán találkozásaA ferences rendtartomány 2019-ben jubileumi évet ül abból az alkalomból, hogy Szent Ferenc 800 évvel ezelőtt találkozott al-Kámil  egyiptomi szultánnal.

Az eseményről az alábbi linkre kattintva a Magyar Kurír oldalon olvasható összefoglaló.

Az esemény történelmi jelentőségéről Bagyinszki Ágoston OFM teológiai tanárt és Csik Tamás történészt Szerdahelyi Csongor kérdezte a Katolikus Rádióban. A január 1-én elhangzott Világ-egyház című műsor a ferencesek honlapján a linkre kattintva meghallgatható.

A Ferences Kutató Tanárok Tudományos Körének Folyóiratában, az Acta Pintériánában Csík Tamás történész hosszabb terjedelmű írása olvasható a linkre kattintva.

A Ferences Sajtóközpont stúdiójában Bagyinszki Ágoston OFM mondja el gondolatait a történelmi jelentőségű esemény kapcsán. A videó a linkre kattintva megtekinthető.