November 3. – Megemlékezés a Szeráfi Rend elhunytjairól

Templomunkban a mai napon emlékezünk rendi testvéreinkre, a ferences halottainkra. A november 1-jei Mindenszentek mellett az egész Ferences Rend a Ferences  Mindenszentek napját ünnepli. Különleges módon tisztelik ezen a napon Szent Ferenc három rendjének mindazon szentjeit és áldottjait, akik elérték … Bővebben

Templomunkban a mai napon emlékezünk rendi testvéreinkre, a ferences halottainkra.

A november 1-jei Mindenszentek mellett az egész Ferences Rend a Ferences  Mindenszentek napját ünnepli. Különleges módon tisztelik ezen a napon Szent Ferenc három rendjének mindazon szentjeit és áldottjait, akik elérték céljukat a mennyben, akár ismertek, akár ismeretlenek. Minden ferences szentek ünnepének megünneplésével inspirációt és bátorítást kapunk, hogy az ő nyomdokaiba lépjünk.
Istenünk, te vagy híveid dicsősége és szentjeid örök élete. Szent Fiad halálával és föltámadásával megváltott minket. Könyörülj meg elhunyt rendi testvéreinken, nővéreinken, rokonainkon és jótevőinken, hogy ők, akik jövendő feltámadásunk misztériumát megismerték, az örök boldogság örömeibe is eljussanak.