KERESZTUTAT JÁRUNK NAGYBÖJT PÉNTEKJEIN

Templomunkban nagyböjt péntekjein 17 órakor keresztutat járunk. Ez az imádság már évszázadok óta alkalmas eszköz ahhoz, hogy egyre jobban átéljük, mit vállalt értünk, a mi megváltásunkért Jézus. Szeretettel várunk minden hívőt a közös imádságra. „Aki utánam akar jönni, tagadja meg magát, … Bővebben

Pilátus elítéli Jézust (Jasna Gora-i keresztút)

Pilátus elítéli Jézust
(Jasna Gora-i keresztút)

Templomunkban nagyböjt péntekjein 17 órakor keresztutat járunk. Ez az imádság már évszázadok óta alkalmas eszköz ahhoz, hogy egyre jobban átéljük, mit vállalt értünk, a mi megváltásunkért Jézus.

Szeretettel várunk minden hívőt a közös imádságra.

„Aki utánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye föl mindennap keresztjét, és úgy kövessen engem!” (Lk 9,  23) A keresztben van üdvösségünk, ha belekapaszkodunk. “Mert a kereszt igéje – Pál apostol szavaival – azoknak, akik elvesznek, oktalanság ugyan, de azoknak, akik üdvözülnek, vagyis nekünk, Isten ereje.” (1Kor 18)

Urunk Jézus Krisztus! Szeretetből odaadtad, felajánlottad magadat Istennek értünk, emberekért. Önként tetted ezt, szeretetből, ahogyan minket sem kényszerít semmilyen külső törvény. Erre egyedül a szeretet szívünkbe írt törvénye indít minket. Segíts minket, hogy ne csak szóval hirdessük a szeretet parancsát, hanem megtegyük mindazt, amit a szeretet törvénye kíván.