fr. Kamill: Márton Áron emlékkiállítás

A konferencia alkalmából egy emlékkiállítást is nyitottak, de akkor nem tudtam elmenni, mert ministránsfoglalkozás volt a plébánián. Most, hogy szabadnapom volt, felkerestem a városi könyvtárat és a kiállítást is, mely nem a múzeum épületében található, hanem a Könyvtár és a … Bővebben

A konferencia alkalmából egy emlékkiállítást is nyitottak, de akkor nem tudtam elmenni, mert ministránsfoglalkozás volt a plébánián. Most, hogy szabadnapom volt, felkerestem a városi könyvtárat és a kiállítást is, mely nem a múzeum épületében található, hanem a Könyvtár és a piactér között egy új építésű téglaépületben.

16 tablóképből álló kiállítást igyekeztem végigszemlélni. a 3. kép után mindjárt következett a 6. tablókép. Nem jó ez így! Hová lett a 4-5. kép????

Csak nem látom, még a teremben őrködő munkatársait is megkérdeztem. Végül együtt sem találtuk meg, míg egy kicsit távolabb állva látom ám, hogy a 3. tabló aljában olvasható a 4-5. szám is: a szemináriumi évekről, papszentelésről, káplánságról. Így már sorrendben illesztkedett a 6. tablókép a püspökszentelésről.

Márton Áron a katona Márton Ágoston - az édesapa Édesanyja Bérmálás Az Erdélyi Iskola szerkesztője A püspökségen