Néhány gondolat a közelgő halottak napjához

A halottak napja közeledtével méltó módon, hagyományaink szerint készüljünk szeretett halottaink megemlékezésére, temetőlátogatással, gyertyagyújtással, imádsággal. Szeretettel felhívjuk a figyelmet, hogy a mai idők modern pogány szokásait, mind például a halloween (helovin), ami általában kifaragott tökfej ábrázolásban nyilvánul meg, ennek divatát … Bővebben

Szent Anna kápolna a varga céh tagjai által állított kőkereszttelA halottak napja közeledtével méltó módon, hagyományaink szerint készüljünk szeretett halottaink megemlékezésére, temetőlátogatással, gyertyagyújtással, imádsággal.

Szeretettel felhívjuk a figyelmet, hogy a mai idők modern pogány szokásait, mind például a halloween (helovin), ami általában kifaragott tökfej ábrázolásban nyilvánul meg, ennek divatát mellőzzük környezetünkben, ugyanis ezekben az ábrázolásokban rossz erők jelennek meg, és nem lenne szerencsés, hogy beköltözzenek házainkba. (Csak idő kérdése, és bajt, szerencsétlenségeket hoznak életünkbe.)

Vegyük fel Isten fegyverzetét, hogy ellenállhassunk a gonoszság erőivel szemben!

„Úgy álljatok tehát, hogy derekatokat övezzétek fel igazságossággal. s öltsétek magatokra a megigazulás vértjét! Lábatok saruja legyen a béke evangéliumának hirdetésére való készség. Mindezekhez vegyétek a hit pajzsát, amellyel kiolthatjátok a gonosznak minden tüzes nyilát. Vegyétek fel az üdvösség sisakját is, és a Lélek kardját, vagyis az Isten igéjét. Mindenkor esedezzetek a Lélekben, minden imádságban és könyörgésben, s őbenne virrasszatok teljes állhatatossággal könyörögve az összes szentekért.” (Ef 6,14-18)