Adventi lelkigyakorlat fr. Kis Kornél OFM vezetésével

Háromnapos adventi lelkigyakorlatot tartott plébániánk 2018. december 13-án csütörtökön, 14-én pénteken és 15-én szombaton az esti szentmise keretében, fr. Kis Kornél OFM vezetésével. Örök ma…. Kornél testvér elmélkedése az örök ma üzenetére épült. Elmélkedéseiben az Úrjövet három síkjáról, az Úr … Bővebben

052

Háromnapos adventi lelkigyakorlatot tartott plébániánk 2018. december 13-án csütörtökön, 14-én pénteken és 15-én szombaton az esti szentmise keretében, fr. Kis Kornél OFM vezetésével.

Örök ma….

Kornél testvér elmélkedése az örök ma üzenetére épült. Elmélkedéseiben az Úrjövet három síkjáról, az Úr három eljöveteléről beszélt. Az első napon teológiai, hittani megközelítéssel az Úrjövetről, mint múltbeli eseményről, amikor Krisztus itt járt a földön, megtestesülésétől a mennybemeneteléig. A második alkalommal erkölcsi, etikai megközelítéssel arról az Úrjövetről, ami a hétköznapokban körbevesz minket, hogyan készülünk 2018 karácsonyára, mi a teendő, mit kell tenni ahhoz, hogy az Úr meglátogasson minket. A harmadik napnak a jövő, az Úr második eljövetele volt a témája. Életünk az üdvösségtörténet része, e két eljövetel között zajlik. Földi életünk hétköznapjaiban felragyog egy örök ma. Nemcsak az ígérete ragyog, hanem Ízleljük is ezt az örök ma-t, ehhez segít minket az adventi időnek a megélése is.

A lelkigyakorlat elmélkedései az alábbi linkeken meghallgathatók: